Olejek z esencją jaśminową #1028

Nr katalogowy: #1028
Cena: 32zł
Olejek z esencją jaśminową #1028
Kompozycja zwiera 99% certyfikowanego BIO oleju arganowego oraz 1% naturalnej  intensywnej esencji  zapachowej.
 
To najzdrowszy dla skóry, naturalny perfum w oleju, którego energetyzujący zapach uwiedzie i oczaruje nawet najbardziej wrażliwy zmysł węchu.
 
Niezwykle intensywna nuta zapachowa naturalnej esencji sprawia, że olejek można stosować zamiast syntetycznie wykonanych perfum.
 
Intensywność zapachu utrzymuje się do 4 godzin. Olejek doskonale zastępuje perfumy, dlatego zalecamy aplikować go wyłącznie na miejsca, na które nanosi się perfumy (nadgarstki, szyję, dekolt, kark, zgięcia łokcie).
 
Olejek posiada lekką konsystencję, szybko się wchłania oraz dociera do głębokich warstw skóry. To jeden z najpotężniejszych naturalnych antyoksydantów – hit wśród kosmetyków anty-aging. Polecany także w dysfunkcjach skóry, gdyż działa łagodząco, dodatkowo jest produktem niskiego ryzyka mikrobiologicznego i może być stosowany na podrażnioną skórę. Doskonale regeneruje skórę uszkodzoną, popękaną i chorą: trądzikową, łuszczycową, z problemem egzemy i atopowo zaognioną. 
 
Jaśmin – pachnący skarb z ogrodów Wschodu
 
Jaśmin już od starożytności ozdabiał swoimi kwiatami ogrody Azji i czarował aromatem. Kobiety wplatały go we włosy by jego zapach je otaczał. Jaśmin jest uznawany za narodowy kwiat Pakistanu, wieniec z tych kwiatów zdobi herb kraju.
 
Zapach jaśminowy jest składnikiem prawie wszystkich perfum dobrej jakości, tych o nutach fantazyjnych i kwiatowych, takich jak Chanel No.5 czy Fleur de fleurs Niny Ricci.
 
Olejek jaśminowy ma wiele leczniczych właściwości. Ma działanie żółciopędne, antyseptyczne, zwiększające produkcję mleka oraz zmniejszające stany napięcia nerwowego. Ze względu na swoje lecznicze właściwości, olejek jaśminowy jest wykorzystywany do leczenia np. bólu gardła, głowy, migreny, przeziębienia i depresji.
 
W kosmetologii olejek jaśminowy pełni ważne funkcje. Jest odpowiedni do pielęgnacji zarówno młodej jak i dojrzałej cery. Działa odkażająco, łagodzi podrażnienia, leczy stany zapalne, opóźnia efekty starzenia. Olejek jaśminowy stanowi cenny składnik produktów przeznaczonych do pielęgnacji włosów, szczególnie zalecany do włosów suchych, zniszczonych trwałą ondulacją, prostowaniem, suszeniem i farbowaniem. Z pewnością warto dodać go do domowych lub gotowych produktów kosmetycznych.
 
Dzięki słodkim, zmysłowym nutom jaśmin zyskał rangę afrodyzjaku. Aromaterapeuci zaś wykazują jego działanie antydepresyjne, odprężające, uspokajające i rozluźniające napięcie mięśniowe, więc świetnie zrobi nam dodanie kilku kropel do kąpieli lub masażu.
 
Pojemność: 50ml
 
Butelka z atomizerem
 
Skład: 99 % Argania spinosa kernel oil, 1 % Jasminum sambac flower extract.
 
Kraj pochodzenia: Maroko
Cena: 
32zł