Olej ze słodkich migdałów kosmetyczny #1237

Nr katalogowy: #1237
Cena: 18zł
Olej ze słodkich migdałów kosmetyczny #1237
Olej migdałowy - 100% naturalny, tłoczony na zimno.
 
Olej do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Doskonale sprawdza się także jako dodatek do kąpieli. Olej ze słodkich migdałów jest bogaty w tłuszcze roślinne, zawiera kwasy tłuszczowe omega 6 i 9, witaminę A, która poprawia elastyczność skóry, a także witaminy B,D i E, które przyśpieszają proces odnowy komórek. Jest również bogaty w sole mineralne, proteiny, żelazo, cynk i miedź. Ma wszechstronne zastosowanie. Kosmetyk działa kojąco i łagodząco, jest polecany dla skóry suchej i podrażnionej. Ze względu na swoje właściwości, dobrze sprawdza się w pielęgnacji biustu i szyi, a także rąk.
 
Działanie:
- nawilżające 
- wygładzające
-poprawia elastyczność skóry
- działa łagodząco
- przyśpiesza proces odnowy komórek
 
KRAJ POCHODZENIA: MAROKO
 
Skład: 100% Prunus amygdalus dulcis oil.
 
Cena: 
18zł