Olej arganowy z olejkiem różanym - naturalny perfum w oleju - relaksujący zapach #3

Nr katalogowy: #3
Cena: 30zł
Olej arganowy z olejkiem różanym - naturalny perfum w oleju - relaksujący zapach #3
Kompozycja zwiera 99% certyfikowanego BIO oleju arganowego oraz 1% naturalnej  intensywnej esencji  zapachowej.
 
To najzdrowszy dla skóry, naturalny perfum w oleju, którego energetyzujący zapach uwiedzie i oczaruje nawet najbardziej wrażliwy zmysł węchu.
 
Niezwykle intensywna nuta zapachowa naturalnej esencji sprawia, że olejek można stosować zamiast syntetycznie wykonanych perfum.
 
Intensywność zapachu utrzymuje się do 4 godzin. Olejek doskonale zastępuje perfumy, dlatego zalecamy aplikować go wyłącznie na miejsca, na które nanosi się perfumy (nadgarstki, szyję, dekolt, kark, zgięcia łokcie).
 
Masaż całego ciała najlepiej wykonywać czystym olejem arganowym, lub zmieszać go z niewielką ilością oleju zapachowego Drop of Essence tak, by nie „drażnił” swą intensywnością osób wrażliwych na zapachy.
 
Mimo, iż esencje są naturalne, to ich intensywny zapach może być zbyt silny, jeżeli zostaną nałożone na całe ciało.

 

Olej arganowy - podobnie jak olej laurowy to bardzo wartościowy olej o wszechstronnym działaniu na organizm człowieka.

Posiada bogate właściwości kosmetyczne, odżywcze, regenerujące i odmładzające.

Pozyskuje się go z nasion owoców drzewa arganowego, rosnącego w południowo zachodniej części Maroka. Owoce posiadają mięsistą skórkę czym przypominają oliwki. W środku znajduje się orzech z bardzo twardą skorupą zawierający ziarna w kształcie migdałów, które wykorzystywane są do produkcji oleju arganowego.

Kosmetyczny olej arganowy zawiera dużą ilość witaminy E, a dzięki naturalnym antyoksydantom chroni skórę przed wolnymi rodnikami, wzmacnia włosy i paznokcie. Ma właściwości silnie nawilżające i ujędrniające.

Olej arganowy podobnie jak olej laurowy ( składnik mydeł laurowo - oliwkowych) ma też szerokie zastosowanie w dermatologii. Pomaga w problemach skórnych takich jak trądzik, łuszczyca i egzemy. Przyspiesza też gojenie się ran, pęknięć skóry, pomaga w leczeniu blizn i poparzeń.

 
 
Olejek różany należy do najdroższych i najcenniejszych olejków na świecie, a uzyskiwany jest z płatków róży damasceńskiej (Rosa damascena).
 
Wykazuje działanie uspokajające, przeciwbólowe, antyseptyczne, przeciwzapalne. Wzmacnia naczynia krwionośne, łagodzi podrażnienia, regeneruje i nawilża skórę. Jako jedyny ma zastosowanie przy oparzeniach słonecznych. Ponadto, łagodzi bóle migrenowe, nudności oraz napięcie przedmiesiączkowe i stany osłabienia organizmu.
 
Olejek eteryczny z róży damasceńskiej poprawia nastrój. Masaże i kąpiele z dodatkiem tego olejku rozgrzewają, poprawiają krążenie i działają przeciwbólowo oraz przeciwstresowo. Intensywny i słodki kwiatowy zapach sprawdza się doskonale jako afrodyzjak.
 
Ten olejek ma szerokie zastosowane w kosmetyce. Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry twarzy, ciała oraz włosów. Olej różany odżywia, zmiękcza skórę i włosy. Nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Szczególnie jednak polecany do skóry wrażliwej, naczynkowej, a także dojrzałej. Zapobiega wysuszeniu naskórka i chroni przed działaniem czynników zewnętrznych, wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne, dodaje blasku zmęczonej cerze, zmniejsza zaczerwienienia. Pobudza organizm do wytwarzania kolagenu, który poprawia stan skóry.
 

Sposób użycia:

- należy nanieść niewielką ilosć olejku na ciało i lekko wmasować aż do całkowitego wchłonięcia

- jako maskę do włosów należy wmasować w lekko nawilżone włosy i pozostawić na około półgodziny, po czym umyć włosy szamponem

Skład: 99 % Argania spinosa kernel oil, 1 % Rosa damascena flower oil.
 
Kraj pochodzenia: Maroko

Pojemność - 50ml

Butelka posiada atomizer

Cena: 
30zł